Wednesday, December 20, 2017

Matjaž BorovničART 2017©THE GREEN WIND OF GRISIGNANO O🤭😁,MEŠANA TEHNIKA NA PLATNO, 50X70cm,SLIKA URADNO PODARJENA PETRI KOSI
ZIMSKI FESTIVAL IN PRODAJNA RAZSTAVA ZIMSKI SALON ZDSLU 2017
29. 11. 2017

Zveza društev slovenskih likovnih umetnikov vas vljudno vabi na številne dogodke, ki se bodo zvrstili v Galeriji ZDSLU ob koncu leta v okviru ZIMSKEGA FESTIVALA ZDSLU 2017, ki letos poteka že tretjič zapored.

Program Zimskega festivala v Galeriji ZDSLU:

Četrtek, 7. 12. 2017 ob 18. uri: odprtje prodajne razstave članov ZIMSKI SALON ZDSLU 2017

Na prodajni razstavi sodeluje 55 avtorjev iz vseh likovnih zvrsti z umetninami primernimi za novoletno obdaritev, saj bodo eksponati manjših formatov in omejenih cen. BORIS ŠINIGOJ se bo na KLASIČNI KITARI predstavil z »JAZZY« GLASBO, ki bo preplet klasike in jazzovskih melodij. Sledila bo ZABAVA in druženje pozno v noč z umetniki, prijatelji in obiskovalci Galerije ZDSLU. Za hrano, pijačo in zabavo bodo poskrbeli člani ZDSLU. Vljudno vas vabimo, da se nam na odprtju razstave in zabavi pridružite, da si bomo lahko zaželeli vse dobro in nazdravili prihajajočemu letu 2018.

Sreda, 13. 12. 2017, med 17. in 19. uro: Kaligrafska delavnica s prof. Lucijanom Bratušem, ki nas bo popeljal v svet kaligrafije umetnosti lepega pisanja in nam predstavil orodja in tehnike lepega pisanja (do 20 oseb).

Četrtek, 14. 12. 2017, med 17. in 19. uro: Modeliranje manjšega portreta za odrasle z akademsko kiparko Meto Kastelic. Na delavnici, ki je namenjena odraslim obiskovalcem, boste lahko izdelovali manjše portrete in spoznali veliko veščin pri tovrstnem oblikovanju.

Petek, 15. 12. 2017, med 17. in 19. uro: Likovna delavnica "Krog, kvadrat in trikotnik" za otroke in odrasle z dipl. oblikovalko Andrejo Čeligoj. Krog, kvadrat in trikotnik; Navedeni liki krog, kvadrat in trikotnik dajejo ustvarjalcu neskončne možnosti za oblikovanje in ustvarjanje. Delavnica je sestavljena tako, da se jo lahko udeležijo tako odrasli kot otroci. Na delavnici bomo razmišljali, rezali, risali, lepili,...

Torek, 19. 12. 2017 ob 18. uri: DEBATNI KLUB: ZDSLU V PROSTORU IN ČASU - VČERAJ, DANES, JUTRI; umetnost, kultura, družba. Pogovor o umetnosti, umetnikih, medijih, problemih, pozitivnih odzivih in o odnosu današnje javnosti do kulture nasploh. Sodelovali bodo: Aleš Sedmak, Mojca Smerdu, Robert Lozar, Narvika Bovcon in Tomaž Furlan, člani ZDSLU ter Boštjan Jurečič, Vojko Urbančič, Mirka Velikonja in Maja Žel Nolda,…, predstavniki medijev, pogovor bo povezovala Olga Butinar Čeh.

Torek, 9. 1. 2018, med 17. in 19. uro: Marija Prelog in kirigami, delavnica za mlado in staro z akademsko slikarko, ilustratorko in oblikovalko živalskih kirigamov - izrezank in zloženk iz papirja, ki bo tokrat iz svojega bogatega nabora živali iz papirja izdelovala zajce, kunce, zajčke...

http://zdslu.si/novice/#novice-189














No comments: