Thursday, November 16, 2017

POP BorovničART2017© M LIVE PROJECT THE JUMP

VSEGA JE KRIV SAMO SREČKO DRAGAN



ZDSLU SO SE OPRAVIČILI, ONI KI NISO NIČESAR KRIVI, TO ME BOLI.

INSTALLATION SET FOR ZDSLU
GENIJALNO, NEVIDNA INSTALACIJA OD MATJAŽA BOROVNIČARJA NA MAJSKEM SALONU 2017 V NARODNEM MUZEJU

PROFESOR SREČKO DRAGAN JE IMEL GENIALNO IDEJO....HVALA SREČU DRAGANU.....SUPER ZAMISEL.....TO JE ČRNI HIUMOR , NI REALNA IDEJA,TEMVEČ SRAMOTNO DEJANJE

MAJSKI SALON ZDLSU2017
NATIONAL MUSEUM LJUBLJANA SLOVENIA
14.11 at 19h

POP BorovničART2017 ©M LIVE PROJECT the jump
INSTALAZIJA NAREJENA ZA
MAJSKI SALON ZDLSU2017

SALON ZDSLU 2017 z naslovom “Podoba v mediju, medij v kontekstu” bomo slovesno odprli v torek, 14. novembra 2017 ob 19. uri, v razstavnih prostorih Narodnega muzeja Slovenije na Metelkovi (Maistrova 1, Ljubljana).
Najpomembnejša letna razstava članov Zveze društev slovenskih likovnih umetnikov bo v letošnjem letu namenjena novomedijski umetnosti. Snovalec letošnjega koncepta in predsednik žirije prof. Srečo Dragan je med drugim v uvodnem tekstu za katalog med drugim zapisal: “Fokus tokratnega salona je na prehodih slike, grafike, kipa in fotografije v protokole medijske umetnosti. S poudarkom na uporabi konceptov novomedijske umetnosti v medprostorih, ki jih ti sprožajo z usodnimi preboji v posameznih fazah umetniškega raziskovanja. Ti ključni momenti se realizirajo v natisnjenih izjavah, postavitvah artefaktov v nov, drugačen kontekst, v beleženju sledi komuniciranja - dekodiranega branja in ozaveščanja, da obstaja skupno polje doživetja, tako za avtorja kot za gledalca/obiskovalca.”

Na razstavi sodelujejo: Matjaž Borovničar, Narvika Bovcon, Aleš Vaupotič,Peter Ciuha, Vesna Čadež, Robert Černelč, Artur Felicijan, Andraz Sedmak,Jure Fingušt Prebil, Črtomir Frelih, Tomaž Furlan, Marko Glavač, Matija Jasarov, Dusa Jesih, Dominik Olmiah Križan, Miran Kres, Gorazd Krnc, Peter Marolt, Vanja Mervic, Eva Petrič, Aleš Sedmak, Maja Smrekar, Franc Solina, Zoran Srdić Janežič, Evelin Stermitz, Dorian Rudolf Španzel, TNM - V. A. T.: Maša Jazbec Zoran Poznič Andrej Uduč, Metka Zupanič, Tilen Žbona.

SALON ZDSLU 2017

Majski salon ZDSLU 2017 smo morali letos preimenovati v Salon ZDSLU 2017, ker bo razstava slovesno odprta šele 14. novembra in bo, tako kot lansko leto, znova potekala v razstavnih prostorih Narodnega muzeja Metelkova. V narodnem muzeju imajo žal majski termin že dalj časa zaseden z drugo razstavo in ker so razstavni prostori na Metelkovi zagotovo najbolj primerni za takó pomembno razstavo članov ZDSLU, smo se letos prilagodili terminu, ki je bil prost in Majski salon ZDSLU 2017 prestavili v jesenski čas, ime same razstave pa temu primerno prilagodili. Vse ostalo, razen teme letošnje razstave, ostaja isto kot lani in zato vas prosimo, da se resnično izkažete in prilagodite svoje umetnine razpisanim pogojem ter upoštevate, da bo selekcija strokovna in žirija zahtevna. Naj vam pa pogum nikakor ne uplahne saj je možnosti, ki vam omogočajo sodelovanje na naši najstarejši in največji razstavi, ki vseskozi sledi času in razvoju likovno vizualne umetnosti, veliko in veseli bomo, da boste del velikega projekta.

Razpisni pogoji

Kraj razstave: V razstavnih prostorih Narodnega muzeja Slovenije – Metelkova, Maistrova 1, Ljubljana

Datum razstave: 14. november 2017 – 25. februarja 2018

Trajanje razpisa: 26. junij 2017 – 25. septembra 2017

Letno razstavo članov ZDSLU, »Majski salon«, ki teče neprekinjeno že od 1909 leta dalje, bomo postavili v razstavnih prostorih Narodnega muzeja Slovenije – Metelkova, Maistrova ulica 1, Ljubljana in jo slovesno odprli 14. novembra 2017.

Predmet in cilji javnega razpisa je sodelovanje na razstavi, ki jo vsako leto organizira ZDSLU.

Moto letošnjega Salona ZDSLU '17, na katerem bodo sicer vključena vsa področja umetnosti je: »Podoba v mediju, medij v kontekstu«, kar pomeni, da bodo uvrščena predvsem dela konceptualnih projektov, videa, novih medijev, performativnih praks ter instalacije, v katerih postavitvah se lahko srečajo tako risba, slika, grafika, kip, fotografija, tekst ter ekran v skupno sliko prostora.

Apeliramo na avtorje, ki nameravajo sodelovati, da pošljejo svoja dela in projekte, saj bo razstava podvržena selekciji /žirija bo mednarodna in bo sestavljena iz strokovnjakov in kustosov na področju umetnosti novih medijev in videa.

Pravilnik razpisa

Razpis Salon ZDSLU 2017 je interne narave, saj lahko sodelujejo le člani devetih regionalnih društev ZDSLU, ki so do prijavnega roka poravnali članarino (morebitne zastarele dolgove in članarino za 2017). Salon ZDSLU 2017 je razstava, ki je vključena med razstave za pridobivanje statusa samozaposlenega v kulturi. (*Za vsa morebitna vprašanja smo vam na voljo!)

Prijava za Salon ZDSLU 2017

Letošnje prijave – izpolnjene prijavnice, ki morajo vsebovati tudi fotografijo dela primernega formata (jpg, 300 dpi, daljša stranica 12 cm), morajo avtorji poslati na ZDSLU preko elektronske pošte: zdslu@zveza-dslu.si, po klasični pošti na naslov: ZDSLU, Komenskega 8, Ljubljana ali jih lahko prinesejo osebno.

Pravilno izpolnjeno PRIJAVNICO za Salon ZDSLU 2017 pošljite na ZDSLU najkasneje do 25. septembra 2017. Zamudnikov žal ne bomo upoštevali.

Dostava in vračanje del

Izbrana dela, zavarovana in primerno zapakirana, morajo avtorji sami, na lastne stroške dostaviti neposredno na razstavišče, Narodni muzej - Metelkova, Maistrova ulica 1. Dela morajo biti označena z imenom in priimkom avtorjev ter morajo imeti na hrbtni strani tudi zaščiteno in dobro vidno izpolnjeno prijavnico za razstavo. Tudi vsako posamezno delo (če jih je več) mora biti označeno tako na eksponatu kot tudi na embalaži. Avtorji bodo na koncu sami podirali, pospravili in poskrbeli za transport svojih eksponatov. Pri podiranju razstave in ob prevzemu del, bo prisotna posebna komisija, ki bo pregledala in ugotovila morebitne poškodbe na eksponatih.

Na hrbtni strani vsakega izbranega dela s strani žirije mora biti nalepljena pravilno izpolnjena prijavnica.

S prijavo avtor soglaša z razpisnimi pogoji in zagotavlja, da je izbrano delo avtorsko, da je nastalo v predhodnem dveletnem obdobju in da ga lahko za namen promocije uporabimo v katalogu, na vabilu, na spletni strani ZDSLU, na Instagramu ZDSLU in na fb ZDSLU.

Za vse dodatne informacije prosimo poglejte spletno stran: www.zdslu.si, ali nas pokličite.

Zavarovanje

Zavarovanje del v času razstave je strošek organizatorja. Za poškodbe med transportom organizator ne odgovarja.

Nagrada in priznanji

Podelili bomo glavno nagrado in dve priznanji Salona ZDSLU 2017.

- glavna nagrada Salona ZDSLU 2017

- 2 priznanji Salona ZDSLU 2017

Nagrado in priznanji bomo slovesno podelili na odprtju razstave. Dobitniki nagrad bodo imel v letu 2018 skupno razstavo v Galeriji ZDSLU (v času trajanja razstave Salon ZDSLU 2018), ki bo vključena v program ZDSLU 2018.

Kontaktne osebe za vsebinske informacije

Mojca Smerdu, predsednica Umetniškega sveta ZDSLU: mojca.smerdu@zdslu.si

Olga Butinar Čeh, kustosinja in odnosi z javnostmi ZDSLU: olga.butinar@zdslu.si,

Petra Kosi, voditeljica projektov ZDSLU in organizacije razstave: petra.kosi@zdslu.si

Rok za prijave na ZDSLU

Skrajni rok za prijavo na Salon ZDSLU 2017, je najkasneje do 25. septembra 2017. Nepopolnih ali prepoznih prijav ne bomo upoštevali.

15.11.2017
MATJAŽ BOROVNIČAR

Zadeva: Nasilna izločitev Matjaža Borovničarja in njegove kompletne instalacije iz manifestacije "Majski salon 2017", ki se nahaja v Narodnem muzeju v Ljubljani

Dne 10.11.2017 ob 15.30 uri sem v Narodni muzej v Ljubljani prepeljal svojo instalacijo in jo montiral po napotkih prof. Dragan Srečka.

Ko sem dne 14.11.2017 ob 10 uri vstopil skozi vhodna vrata Narodnega muzeja v Ljubljani, sem šokiran ugotovil, da se moja instalacija nahaja na tleh, vržena kot kup smeti. Odvržene so bile tako, da bi lahko prišlo še do dodatnih poškodb.
Na moje vprašanje prisotnim v prostoru, kdo je to grozodejstvo zakrivil oz. naročil, so mi odgovorili, da je to bil prof. Dragan Srečko. Zanimivo, saj je celo sam s pomočjo člana komisije Strehovec Janezom to instalacijo selekcioniral med 125-mi prijavljenimi avtorskimi deli, med temi 26-mi selekcioniranimi sem bil tudi jaz, kot to dokazuje katalog Majskega salona 2017, ki ga je izdala ZDSLU, Zveza društev slovenskih likovnih umetnikov.
Ker sem bil naročen na specialistični zdravniški pregled na UKC-ju, sem odšel ter se čez 15 minut vrnil nazaj, da po fotografiram razdejanje in uničenje moje instalacije, ter da se o tem pogovorim.
Predno sem odšel, sem prisotnim dal napotke in točna navodila, kako vsak posamični kos zavarovati in zapakirati, da ne bi prišlo do dodatnih poškodb in komplikacij ter nevšečnosti. Opomnil sem jih na pravilnik Majskega salona, po katerem so vsa avtorska dela in stvari v času nahajanja v objektu Narodnega muzeja primerno zavarovana. In, da oni prevzemajo odgovornost za kakršnokoli poškodbo.
In tako tudi zahtevam, da se mi jih dostavi na Oljčno pot št. 19, 6330 Piran.
Po prihodu nazaj sem ugotovil, da so bili elementi mojega avtorskega dela zapakirani po mojih navodilih.

Naj takoj opozorim, da s prof. Dragan Srečkom nisem nikoli prišel v stik fizično, telefonski pogovori pa so bili zelo kratki in omejeni.
Opozoriti vas moram na dogodke, ki so se pripetili pred in po 14.11.2017:
- prvi telefonski pogovor je potekal dne 25.10.2017 ob 11:45 uri in je trajal 17 sek,
- isti dan je sledil telefonski pogovor ob 13:35 in je trajal 12 min in 16 sek,
- naslednji tel. pogovor je bil dne 07.11.2017 ob 20:11 uri in je trajal 43 sek,
- četrti tel. pogovor je bil dne 09.11.2017 ob 15:05 uri in je trajal 33 sek,
- dne 10.11.2017 sem prof. Dragan Srečku poslal SMS (poslal sem mu informacijo, da je na cesti zastoj in, da bom zato zamudil pol ure na zmenek v Narodnem muzeju v Ljubljani, na katerem pa prof. Dragan ni bil prisoten),
- istega dne 10.11.2017 sem z njim imel telefonski pogovor ob 15:47, ki je trajal 1:02 min, v katerem je prof. Dragan povedal, da je na kosilu doma.
V vseh zgoraj navedenih pogovorih je prof. Dragan Srečko diktiral navodila, nikoli ni bil zainteresiran prisluhniti mojemu mnenju. Vse, kar je naročil, sem naredil (kupil velikost monitorja, kot mi je naročil, ter dal delati tudi okvir, prilagojen za monitor).
- Nadalje sem mu dne 12.11.2017 poslal SMS: "V torek bom prinesel zjutraj še en podaljšek za elektriko. Meni po pravici ni všeč to, da ne morem pokriti stene ozadja. Sosedni umetnik jo je. Moja instalacija bi bila boljša, če bi segala še na steni 1 meter in pol. Razmislite in mi jutri javite. Instalacija bi bila tako popolna. To je moje mnenje. Kot avtor. Z vsem spoštovanjem do vaše ideje. Grem počivat, ker sem celi dan delal svoje izdelke. Lepe pozdrave. Matjaž.".

Že od vsega začetka sem s prof. Dragan Srečkom kontaktiral spoštljivo in s konstruktivnim pristopom samo predlagal svoje videnje za izboljšanje izraznosti moje instalacije.
Očitno se je prof. Dragan zaradi mojega skromnega mnenja odločil brutalno odstraniti mojo instalacijo iz Majskega salona in se s tem očitno maščuje, ker ni po njegovi volji.

- Dne 13.11.2017 ob 11:57 me je prof. Dragan po telefonu poklical. Pogovor je trajal 1 min in 21 sek. V tem času sem bil v službi, kjer sem vodil pedagoški proces. Prof. Dragan me je po telefonu nadiral, da kaj se jaz "preseravam" in da kaj si jaz mislim, da sem. Prof. Draganu sem odgovoril, da na tak način jaz nikoli ne komuniciram in sem zato pogovor prekinil.
- Dne 13.11.2017 ob 12 uri (pogovor je trajal 42 sek) sem jaz poklical prof. Dragana, da razumem problematiko pogovora. Prisotna je bila moja sodelavka. Prof. je nadaljeval pogovor z istim tonom glasu in istim izrazoslovljem kot v predhodnem njegovem klicu. Profesorju sem razložil, da nima nobene pravice z mano tako komunicirati in me žaliti. Še vedno sem mnenja, da je tak odnos neprimeren in nedostojen za njegov položaj.
Profesor Dragan me je nato še nekajkrat poskušal priklicati, vendar se zaradi svoje službe prof. nisem javil, sem pa mu še isti dan poslal SMS in obrazložil, da sem zaseden, saj sem imel govorilne ure do 18 ure.

Zaradi tega dogodka dne 14.11.2017 ob 11 uri smo se sestali v prostorih Slovenskega etnološkega muzeja s predstavniki ZDSLU in sicer s antropologinjo ga. Petro Kosi in kustosinjo ga. Olgo Butinar-Čeh in razpravljali o razdejanju moje instalacije in se poskušali dogovoriti, kako se s prof. Draganom dogovoriti, da bi se moja instalacija nazaj instalirala v ekspozitivni prostor četudi po njegovi prvotni zamisli. V primeru pa, da se to ne bi zgodilo, smo se dogovorili, da bo ZDSLU poravnala stroške nakupa novega monitorja, ki ga je prof. Dragan specifično zahteval (nad 60 cm po diagonali z okvirjem...). Kustosinja ga. Olga Butinar-Čeh je dejala, da v primeru, če ZDSLU ne poravna stroškov monitorja, bo ta strošek pripravljena poravnati iz svojih lastnih financ. Dogovorili smo se, da bo instalacija prispela na Obalo, da bodo oni poskrbeli zato, in da mi bo, ker zaradi omenjenih dogodkov ne sodelujem v razstavi Majskega salona 2017, dodeljena samostojna razstava v Ljubljani v letu 2018. Izločitev na tako brutalen način iz te najbolj pomembne manifestacije na ZDSLU zame predstavlja grozljivo umetniško degradacijo in razvrednotenje mojega opusa.

Po še nadaljnjih telefonskih razgovorih z kustosinjo ga. Olgo Butinar-Čeh istega dne ob 15:40 je le-ta potrdila gornje dogovore v prostorih SEM; antropologinja ga. Petro Kosi pa sem istega dne ob 16:11 obvestil o telefonskem pogovoru z kustosinjo ga. Olgo Butinar-Čeh. Antropologinja ga. Petra Kosi je soglašala z že omenjenimi ponudbami.

Zaradi vsega zgoraj navedenega in skladno z gornjimi pogovori in dogovori ter skladno s Pravilnikom Majskega salona 2017 in v izogibu nadaljnjim stroškom in odškodninskim zahtevkom zaradi uničevanja moje avtorske osebne lastnine dne 14.11.2017 in likvidacije mojega nastopa na tej priznani manifestaciji, izgube ugleda in marketinškega doprinosa, ki ga sama udeležba na taki manifestaciji prinese, in s tem degradacije moje umetniške izpovedi,
zahtevam, da mi v roku 15-ih dni:
- povrnete stroške monitorja KDL32WE610SONY (predložil bom račun) v višini 399,99 Eurov in stroške po naročilu izdelanega okvirja za ta monitor (imel sem vso opremo, vendar prof. Dragan Srečku to ni odgovarjalo in sem zato bil primoran v dodatne stroške) v višini 39,00 Eurov,
BANKA KOPER
MATJAŽ BOROVNIČAR
SI56101000036052664
- dostava celotne avdio video ambientalne instalacije na zgoraj naveden naslov,
- s strani ZDSLU posredujete pisno uradno potrditev napovedi za izvedbo moje samostojne razstave v enakovredno primernem prostoru v obdobju 2018 v Ljubljani. Predlagam in menim, da bi moja razstava bila primerna v času poletja v ekspozitivnem prostoru na Ljubljanskem gradu. Za otvoritev te razstave izrecno zahtevam antropologinji ga. Petro Kosi, ker je ona edina primerna za sodelovanje z menoj, (nasploh po tem neljubem dogodku) ali pa kustos Dejan Mehmedovič.

V kolikor mojim zahtevam ne bo ugodeno, bom primoran v zgoraj omenjene odškodninske tožbe ter odškodnino za vsak izgubljen dan ne eksponiranega dneva v Majskem salonu. Primoran bom tudi obvestiti Ministrstvo za kulturo Slovenije in vse ostale ustrezne organe in ustanove.

S Spoštovanjem... Matjaž Borovničar

Poslano v vednost:
ales.sedmak@zdslu.si
mojca.smerdu@zdslu.si
petra.kosi@zdslu.si
olga.butinar@zdslu.si

15/11/2017
MATJAŽ BOROVNIČAR
Oggetto: l'esclusione violenta Matjaz Borovničarja e la sua installazione completa della manifestazione "Salone di Maggio 2017", che si trova nel Museo Nazionale di Lubiana
Su 2017/11/10 alle 15:30 del mattino presso il Museo Nazionale di Lubiana portato la sua installazione e modificato come indicato dal prof. Dragan Srecka.
Quando sono in 2017/11/14 alle ore 10 è venuto attraverso le porte del Museo Nazionale, ho trovato scioccato che la mia installazione si trova a terra, gettato come un mucchio di spazzatura. Sono stati detenuti in modo tale che si sarebbero potute verificare ulteriori lesioni.
Alla mia domanda presente nella stanza, chi incolpa di questa atrocità, ordini, hanno risposto che era prof. Dragan Srečko. È interessante notare che, dal momento che anche se stesso con l'aiuto di membri della commissione Strehovec John l'installazione proiettato tra i 125 ho registrato i diritti d'autore, tra i quali 26-mi-selezionata, ero, come evidenziato da una brochure Salone di Maggio 2017, rilasciata dalle Associazioni, Associazione Artisti sloveni.
Dal momento che mi è stato commissionato a visita medica specialistica presso l'UMC-ROM, sono andato e tornato in 15 minuti per fotografare la distruzione e la distruzione delle mie installazioni, e per parlare di questo.
Prima di andarmene, ho dato istruzioni e le presenti istruzioni precise su come ogni singolo pezzo di proteggere e imballare per evitare ulteriori danni e complicazioni e disagi. Ho ricordato loro alla politica di maggio Salon, in base al quale tutte le opere e le cose in una presenza di tempo in una struttura del Museo Nazionale sono garantiti. E si assumono la responsabilità per qualsiasi tipo di infortunio.
E così chiedo anche che io venga consegnato a Olive Route no. 19, 6330 Pirano.
Dopo essere tornato mi sono reso conto che gli elementi del mio lavoro sul copyright erano imballati secondo le mie istruzioni.
Consentitemi di sottolineare subito che con il prof. Non ho mai contattato Dragan Srečko fisicamente, ma le conversazioni telefoniche erano molto brevi e limitate.
Devo avvisarti degli eventi verificatisi prima e dopo il 14 novembre 2017:
- la prima conversazione telefonica si è tenuta il 25 ottobre 2017 alle 11:45 del mattino ed è durata 17 secondi,
- lo stesso giorno ha seguito una conversazione telefonica alle 13:35 ed è durata 12 minuti e 16 secondi,
- il seguente tel. la conversazione è stata il 7 novembre 2017 alle 8:11 pm ed è durata 43 secondi,
- quarto tel. la conversazione era in data 09.11.2017 alle 15:05 ed è durata 33 secondi,
- il 10.11.2017 sono un prof. Dragan Srečku inviato SMS (gli ho inviato le informazioni che le strade sono congestionate e che pertanto perso mezz'ora su una data al Museo Nazionale di Lubiana, dove il prof. Dragan non era presente)
- 2017/10/11 stesso giorno ho avuto con lui una telefonata a 15:47, durata 1:02 minuti, durante i quali il prof. Dragan ha detto che era a pranzo a casa.
In tutti i discorsi sopra, il prof. Dragan Srečko dettò istruzioni, non fu mai interessato ad ascoltare la mia opinione. Tutto ciò che ho ordinato, l'ho fatto (ho acquistato la dimensione del monitor, come ordinato da me, e ho anche realizzato un telaio adattato per il monitor).
- Inoltre, gli ho detto di 2017/11/12 inviare SMS: "Martedì mattina porterà un ulteriore ampliamento di energia elettrica Menu onestamente non piaceva il fatto che non riesco a coprire parete di fondo artista vicino era mia installazione sarebbe stato meglio se... Ho pensato che sarebbe stata una buona idea farmi una buona idea, ma non sapevo cosa farsene. Matjaž. "
Fin dall'inizio sono stato con il prof. Dragan Srečko ha contattato con rispetto e con un approccio costruttivo, ha appena proposto la sua visione per migliorare l'espressività della mia installazione.
Apparentemente, il prof. Dragan a causa del mio modesto parere brutalmente rimosso la mia installazione di maggio Salon ed è quindi chiaramente la vendetta perché non è secondo la sua volontà.
- Il 13 novembre 2017 alle 11:57 il prof. Dragan ha chiamato al telefono. La discussione è durata 1 minuto e 21 secondi. Durante questo periodo, ero al lavoro dove ho guidato il processo pedagogico. prof Dragan mi ha sopraffatto al telefono con quello che stavo "tremando" e quello che penso di essere. prof Ho detto a Dragan che in questo modo non ho mai comunicato, ed è per questo che ho interrotto la conversazione.
- Il 13 novembre 2017, alle 12 in punto (la conversazione è durata 42 secondi) ho chiamato il prof. Dragana, per capire i problemi della conversazione. Il mio collega era presente. prof ha continuato la conversazione con lo stesso tono di voce e la stessa terminologia della sua precedente chiamata. Ho spiegato al professore che non aveva il diritto di comunicare con me e di lamentarsi con me. Continuo a pensare che una tale relazione sia inappropriata e insostenibile per la sua posizione.
Il professor Dragan ha cercato di richiamarmi più volte, ma a causa del suo lavoro, il prof. I volontari, ce l'ho sulla SMS inviati nello stesso giorno e ha spiegato che era occupato, ho ore d'ufficio alla 18 ore.
A causa di questo evento il 2017/11/14 alle ore 11 ci siamo incontrati presso la sede del Museo Etnologico slovena con i rappresentanti delle Associazioni attraverso antropologo lui. Petro Kosi e il curatore. Olgo Butinar-Čeh e discusso della devastazione di me ho cercato di concordare su come trattare con il prof. Dragan ha convenuto che la mia installazione sarebbe stata reinstallata in uno spazio uscente, anche dopo la sua idea originale. Nel caso in cui ciò non accadesse, abbiamo concordato che lo ZDSLU pagherà i costi per l'acquisto di un nuovo monitor, che è stato realizzato dal prof. Dragan specificamente richiesto (oltre 60 cm di diagonale con cornice ...). Maledizione a lui. Olga Butinar-Repubblica ha detto che se ZDSLU per incontrare il costo del monitor, questo costo sarà disposto a pagare di loro proprie finanze. Abbiamo concordato che l'installazione alla costa che si prenderanno cura di esso, e che ci sarà, come risultato di questi eventi non partecipare alla Manifestazione, Salone di Maggio 2017 assegnato mostra personale a Lubiana nel 2018. L'esclusione in modo così brutale di questo manifestazioni più importanti Associazioni che rappresentano me inquietante degrado artistico e la svalutazione della mia opusa.Po ulteriori interviste telefoniche con il curatore. Olgo Butinar-Čeh lo stesso giorno alle 15:40 ha confermato gli accordi di cui sopra nei locali della SEM; lui Antropologo. Lo stesso giorno, Petro Kosi ha informato le 16:11 della conversazione telefonica con il curatore. Olgo Butinar-Che. Antropologo esso. Petra Kosi concordato con il ponudbami.Zaradi già citato quanto precede, e in conformità con le discussioni e gli accordi di cui sopra e in conformità con le regole possono Salon 2017 e ad evitare ulteriori costi e richieste di risarcimento a causa della distruzione della mia proprietà personale del copyright su 2017/11/14 e liquidazione della mia apparizione su questa rinomata manifestazione, di reputazione e di marketing per contribuire alla dalla mera partecipazione a tale manifestazione porta, e quindi il degrado della mia espressione artistica, esigo che, entro 15 giorni: - recuperare il costo del KDL32WE610SONY monitor (presentata rappresenteranno) di 399.99 euro e il telaio su misura per questo monitor (ho avuto tutta l'attrezzatura, ma il prof. Dragan Srečko non si addiceva, e così sono stato costretto in costi aggiuntivi) per un importo di 39,00 euro BANCA KOPERMATJAŽ BOROVNIČARSI56101000036052664- consegna dell'intero audio installazioni video ambientali all'indirizzo sopraindicato, - dallo ZDSLU invierai una conferma formale scritta n scimmie per aver eseguito la mia mostra personale in uno spazio altrettanto adatto nel 2018 a Lubiana. Propongo e credo che la mia mostra sarebbe appropriata durante l'estate nello spazio espositivo al Castello di Lubiana. Per l'apertura di questa mostra, chiedo esplicitamente agli antropologi di. Petro Kosi, perché è l'unica adatta a cooperare con me (in generale dopo questo sfortunato incidente) o curatore Dejan Mehmedovič.V lontano non saranno accettate le mie esigenze, mi sarà costretto nelle azioni sopra citate per danni e il risarcimento per ogni giorno perso non è il giorno esposto nel salone di maggio. Sarò costretto ad informare il Ministero della Cultura della Slovenia e tutte le altre autorità competenti e il rispetto per ustanove.
.5/11/2017
MATJAŽ BOROVNIČAR
Subject: The violent elimination of Matjaž Borovničar and his complete installation from the manifestation "Majski salon 2017", which is located at the National Museum in Ljubljana
On November 10, 2017, at 15.30 am, I carried my installation to the National Museum in Ljubljana and installed it according to the instructions of prof. Dragan Srecka.
When I arrived at the entrance door of the National Museum in Ljubljana on November 14, 2017, I was shocked to find that my installation was on the ground, thrown like a bunch of rubbish. They were detained in such a way that additional injuries could have occurred.
To my question present in the room, who is blaming this atrocity, orders, they replied that it was prof. Dragan Srečko. Interestingly, even with the help of a member of the commission, Strehovec Janez selected this installation among the 125 registered works, among which I was selected 26, as shown in the catalog of the May Salon 2017 issued by the ZDSLU, Association of Associations Slovenian artists.
Since I was subscribed to a specialist medical examination at the UKC, I left and returned in 15 minutes, after photographing the destruction and destruction of my installation, and talking about it.
Before I left, I gave the presenters instructions and precise instructions how to protect and pack each individual piece in order to avoid additional injuries and complications and inconveniences. I reminded them of the rules of the May Salon, according to which all the author's works and things are adequately insured during their stay in the National Museum. And they take responsibility for any kind of injuries.
And so I also ask that I be delivered to Olive Route no. 19, 6330 Piran.
After coming back I realized that the elements of my copyright work were packed according to my instructions.
Let me immediately point out that with prof. I never contacted Dragan Srečko physically, but the phone conversations were very short and limited.
I need to alert you to events that occurred before and after November 14, 2017:
- the first telephone conversation was held on October 25, 2017 at 11:45 am and lasted 17 seconds,
- the same day he followed a telephone conversation at 13:35 and lasted 12 minutes and 16 seconds,
- the following tel. the conversation was on November 7, 2017 at 8:11 pm and lasted 43 seconds,
- fourth tel. the conversation was on 09.11.2017 at 15:05 and lasted 33 seconds,
- on 10.11.2017 I am a prof. Dragan Srečko sent an SMS (I sent him information that there is a stop on the road and that I will miss half an hour on a date at the National Museum in Ljubljana, where Prof. Dragan was not present),
- On the same day, on November 10, 2017, I had a telephone conversation with him at 3:47 pm, which lasted 1: 2 minutes, in which prof. Dragan said he was at lunch at home.
In all the above talks, prof. Dragan Srečko dictated instructions, he was never interested in listening to my opinion. Everything I ordered, I did (bought the size of the monitor, as ordered by me, and also made a frame adapted for the monitor).
- I sent him a SMS on November 12, 2017: "On Tuesday, I will bring another electricity extension in the morning. I do not like the fact that I can not cover the wall of the background, it is a neighboring artist. My installation would be better if I I thought it would be a good idea for me to get a good idea of it, but I did not know what to do with it. Matjaž. "
From the very beginning I have been with prof. Dragan Srečko contacted with respect and with a constructive approach, he just proposed his vision to improve the expressiveness of my installation.
Apparently, prof. Due to my humble opinion, Dragan decided to brutally remove my installation from the May Salon, and this is obviously revenge because he is not at his will.
- On November 13, 2017 at 11:57 am prof. Dragan called over the phone. The discussion lasted 1 min and 21 sec. During this time, I was at work where I headed the pedagogical process. Prof. Dragan overwhelmed me on the phone with what I was "shivering" and what I think I am. Prof. I told Dragan that in this way I never communicate, and that's why I stopped the conversation.
- On November 13, 2017, at 12 o'clock (the conversation lasted 42 seconds) I called prof. Dragana, to understand the issues of the conversation. My colleague was present. Prof. he continued the conversation with the same tone of voice and the same terminology as in his previous call. I explained to the professor that he had no right to communicate with me and to regret me. I still think that such a relationship is inappropriate and untenable for his position.
Professor Dragan tried to recall me several times, but due to his job, prof. I did not report, but I sent him the same day the same day and explained that I was busy, because I had a talk time of up to 18 hours.
Due to this event, on November 14, 2017, at 11 am, we met at the premises of the Slovene Ethnological Museum with representatives of the ZDSLU, with anthropology, Petro Kosi and the curator. Olgo Butinar-Čeh and discussed the devastation of mand tried to agree on how to deal with prof. Dragan agreed that my installation would be reinstalled in an exiting space, even after its original idea. In the event that this would not happen, we agreed that the ZDSLU will pay the costs of purchasing a new monitor, which is made by prof. Dragan specifically requested (over 60 cm diagonal with frame ...). Curse him. Olga Butinar-Čeh said that if ZDSLU does not cover the costs of the monitor, this cost will be ready to settle out of its own finances. We agreed that the installation will arrive to the coast so that they will take care of this, and that because of these events I will not participate in the exhibition of the May Salon 2017, an independent exhibition in Ljubljana will be awarded in 2018. The elimination in such a brutal way from this the most important manifestations at the ZDSLU are for me a terrible artistic degradation and the degradation of my opus. After further telephone conversations with the curator, Olgo Butinar-Čeh the same day at 15:40 it confirmed the above agreements in the premises of SEM; anthropologist On the same day, Petro Kosi informed 16:11 of the telephone conversation with the curator. Olgo Butinar-Che. Anthropologist Petra Kosi agreed with the aforementioned offers. Due to all of the above and in accordance with the above discussions and arrangements and in accordance with the Rules of the May Salon 2017 and in order to avoid further costs and claims for damages due to the destruction of my personal personal property on 14.11.2017 and the liquidation of my presence on to this acknowledged manifestation, loss of reputation and marketing contribution brought by participation in such a manifestation, and thus the degradation of my artistic confession, I request that within 15 days: - I will refund the cost of the KDL32WE610SONY monitor (I will submit an invoice) 399.99 Euros and the cost of ordering the produced frame for this monitor (I had all the equipment, but Prof. Dragan Srečko did not answer this and therefore I was charged for additional costs) of EUR 39.00, video ambiental installations to the above address, - send a written official confirmation by the ZDSLU apes for performing my solo exhibition in an equally suitable space in 2018 in Ljubljana. I propose and believe that my exhibition would be appropriate during the summer in the exhibition space at the Ljubljana Castle. For the opening of this exhibition, I explicitly request the anthropologists to. Petra Kosi, because she is the only one who is fit to cooperate with me (or, in general, this unfortunate event), or the curator Dejan Mehmedovic. In so far as my requirements are not satisfied, I will be compelled in the abovementioned damages actions and compensation for each lost day, not exposed day in the May Salon. I will also be obliged to inform the Ministry of Culture of Slovenia and all other relevant bodies and institutions. Regards ... Matjaž BorovničarSame for information: ales.sedmak @ zdslu.simojca.smerdu @ zdslu.sipetra.kosi @ zdslu.siolga.butinar @ zdslu.

No comments: